Werkwijze

Wanneer u zich telefonisch dan wel via de website heeft aangemeld voor logopedie wordt u uitgenodigd voor een eerste afspraak, ook wel het intake/anamnese-gesprek genoemd.

Voor de eerste afspraak heeft u nodig:
- een verwijsbrief van de huisarts;
- een geldig identiteitsbewijs;
- een zorgverzekeringspas

De verwijzing dient de volgende gegevens te bevatten:
- Gegevens patiënt: naam, BSN-nummer, geboortedatum;
- Gegevens arts: naam, handtekening en stempel van de arts, AGB-code arts;
- Verwijsgegevens: medische diagnose en/of hulpvraag, datum verwijzing;
- Overige gegevens: soort zorg (zorgsoort of specialisatie).

Intake/anamnese-gesprek en logopedisch onderzoek
Tijdens de eerste afspraak worden alle relevante administratieve- en persoonsgegevens verzameld en worden de klacht en hulpvraag in kaart gebracht. Hierna zal, in gesprek met u, bepaald worden welke logopedische onderzoeken er zullen worden afgenomen. Na het onderzoek worden de resultaten met u besproken en wordt er, indien nodig, een behandelplan opgesteld.

De behandelingen

In het belang van het effect van de behandeling verwachten wij van u een actieve deelname. Dit betekent dat u, als ouder, bij alle logopedische zittingen aanwezig dient te zijn en het huiswerk thuis (met uw kind) oefent. Na een behandelperiode van drie maanden wordt er, samen met u, geëvalueerd. Tijdens dit gesprek wordt er nagegaan hoe de therapie verloopt en/of de therapiedoelen behaald worden, of al zijn bereikt. Indien nodig kan het behandelplan dan bijgesteld worden.
Na zes maanden therapie wordt er een heronderzoek afgenomen om de voortgang te bepalen en eventueel een nieuw behandelplan op te stellen.

Verslaglegging
U ontvangt altijd een begin- en eindverslag en indien dit nodig is wordt er ook een evaluatieverslag geschreven. Wanneer blijkt dat alle behandeldoelen zijn bereikt en er geen hulpvraag meer is, zal logopedie afgerond worden.

Aanvullend onderzoek en/of doorverwijzing gespecialiseerde zorgverlener

Soms komt het voor dat er aanvullend onderzoek nodig is of dat de behandelingen die gegeven dienen te worden niet tot de eigen expertise behoren. U, of uw kind, wordt dan doorverwezen naar een gespecialiseerde zorgverlener. Dit gebeurt altijd in overleg met u.